Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

CAR-helg i Rydsnäs

Ikväll skriver jag från Rydsnäs i södra Östergötland, lite trött men nöjd efter en kväll om CAR i Rydängskyrkan. Jag och Gunnar Thorén, mitt resesällskap från CAR-resan i mars, har pratat kring temat Försoning och återuppbyggnad inför ett 50-tal engagerade åhörare som ställde många intressanta och utmanande frågor. En del av dessa var lokala församlingsmedlemmar, många var också hitresta före detta CAR-missionärer. Det är alltid så roligt att träffa dessa människor med så mycket hjärta i CAR! Jag känner det lite som att ni är en del av min familj, min sewa.

Vad jag framför allt ville förmedla under kvällen var att det finns en stor vilja till fred och försoning, men att vägen dit är lång och svår. Imorgon fortsätter vi med gudstjänst. Kanske ses vi då. Ni hinner fortfarande köra hit om ni inte bor alltför långt bort. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.