Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Eller har jag fel om religionsmotsättningarna i #RCA?

Igår skrev jag att jag inte tror att det finns några motsättningar i RCA som är kopplade direkt till religion, utan att det snarare handlar om etniska och regionala skiljelinjer. (Läs det inlägget här.)

Idag hittar jag dock en artikel som två vänner delat på Facebook, som menar att Djotodia för ett år sedan faktiskt haft planer på att islamisera RCA och införa sharia-lagar. Artikeln kommer från en centralafrikansk nyhetsbyrå som heter La Nouvelle Centrafrique. (Läs de här, på franska.)

Min känsla är fortfarande att vi inte står inför en islamisering, men med denna artikel blev jag en aning osäker. Finns det någon som vet något om nyhetsbyrån, La Nouvelle Centrafrique? Vilka ligger bakom? Hur arbetar de? Vilka stöd har de för vad de skriver i artikeln?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.