Resor

Hemifrån och bort – Emelie på okänd mark

Klippmosken

Lite osäker på om en resa som denna verkligen skulle fylla sin plats här på bloggen har jag (med viss svårighet ska erkännas) hållit er utanför mina senaste dagars förehavanden. Sanningen att säga har jag känt mig som en fullständig novis i en helt ny miljö och inte riktigt vetat vad jag ska skriva som inte redan är tjatat till leda om stället där jag nu befinner mig, och därför tänkt att det kanske är bättre att bara inte skriva om det alls. Det sista jag velat har varit att falla i diket att skriva något som liknar en turistreseberättelse. Men idag har jag bestämt mig för att mina upplevelser här på ett för mig nytt ställe på jorden definitivt kan vara något att reflektera över även här på bloggen.

Så vi får börja från början:

Som ni kanske förstått av bilden är jag är i Israel/Palestina för fem dagar. Tillfället är inte det bästa med tanke på att jag reser till CAR på lördag, men denna resa var planerad sedan tidigare och jag ville inte ställa in den eftersom jag har en vän som arbetar som volontär här under tre månader. Det var alltså just nu jag ville åka, för att både kunna hälsa på min vän och dessutom få se ett land, som jag länge velat besöka, tillsammans med någon som kan ge mig lite mer tillgång till människors vardag.

Resan har hittills tagit mig från flygplatsen i Tel Aviv till Jerusalem och därefter till Hebron. Imorgon far vi vidare mot Betlehem och sedan tillbaka till Jerusalem. Det är både som jag väntat mig och helt annorlunda, och framför allt en fantastisk förmån att få en sådan här möjlighet. I detta nu sitter jag med filtar på mig i en kall lägenhet i Hebron och känner lukten av stekt kyckling som precis dukas fram på bordet. Dags att äta kvällsmat alltså. Ni får höra mer senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.