Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag,  Resor

Josephine Ndays engagemang mot sexuellt våld

Josephine Nday

När jag var i Berberati träffade jag denna fantastiska kvinna, Josephine Nday. Egentligen intervjuade jag hennes man för en artikel, men hon satt med och lyssnade under intervjun och fyllde i där hon tyckte det behövdes, och när hon sedan följde mig tillbaka hem började hon berätta om sitt arbete mot sexuellt våld, för tidigt äktenskap och våld i hemmet. Hon berättade att hon tillsammans med en grupp människor som brinner för samma frågor spelar teater som allmänheten bjuds in till, små pjäser som visar på problemen och inbjuder till samtal.

Jag berättade i min tur om kampanjen “Thursdays in Black” och vi började fantisera om att göra ett utbyte mellan Sverige och CAR i de här frågorna. Allt bara i spekulationsstadiet, men visst vore det spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.