Litteratur och skrivande

Lästips Chimamanda Ngozi Adichie

Jag ramlade på den här artikeln om en av mina favoritförfattare, Chimamanda Ngozi Adichie. Den är lång men intressant om hennes vardag, vad hon gör när hon inte skriver och varför hon brinner för feminism, ett ämne som inte är lika “inne” i Nigeria som i Sverige.

Sedan googlar jag vidare av bara farten och hittar bloggen Några försonande drag hos Lagos från boken Americanah, som jag läste i julas. Om det finns fler än jag som fastnade lite för huvudpersonen Ifem i Americanah så kan man här nästan låtsas att man läser hennes blogg och att hon finns på riktigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.