Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Nyheter från RCA

Ojoj, jag känner att jag tog på mig någon sorts ansvar att rapportera vad som händer i RCA. Men som bekant så har det också varit jul, så jag har lagom hunnit hålla mig själv uppdaterad men inte skrivit.

Under juldagarna har Seleka avancerat ytterligare, enligt dem själva för att regeringsstyrkor provocerat dem genom att försöka gå till angrepp. Bangui är fortfarande lugnt och det mesta fungerar som vanligt enligt kontakter där, men folk är förstås oroliga över vad som ska hända.

Jag har också pratat med Erik som bekräftar vad jag själv trott hela tiden, nämligen att det inte finns några skäl att direkt oroa sig för dem, som befinner sig ute i vårt jaktområde. De är långt från oroligheterna. Sveriges Radio har någon gång nämnt att Konys Lords Resistance Army skulle vara inblandad i upproret, men detta är helt felaktiga uppgifter. Seleka består av olika rebellfraktioner med kopplingar mestadels till norra RCA och Tchad.

Jag skriver mer imorgon. Har barn att lägga nu, som borde ha sovit för länge sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.