Övrigt

Run for Panzi – en annan utmaning

Nej, jag ska alltså inte färga håret blått. Men jag har antagit en annan utmaning. Om tre veckor ska jag, tillsammans med ett stafettlag från jobbet, delta i Tjejmarathon, till förmån för Kongos kvinnor. Närmare bestämt för Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, som specialiserat sig på att ta hand om kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt. Ni kanske har hört talas om Dr Mukwege och det fantastiska jobb som han och hela sjukhusets personal gör för att hela dessa kvinnor. Annars kan ni läsa mer om det här.

Loppet samlar alltså in pengar till Panizis arbete, och som deltagare förväntas jag, utöver startavgiften på 450 kr, samla in minst 1000 kr från vänner och bekanta. Alltså behöver jag er hjälp. Kan du tänka dig att bidra med en femtiolapp eller en hundring eller valfritt belopp? Du kan i så fall ge ditt stöd på tre sätt:

  • Med kort: Klicka här för att komma till PMU:s insamlingssida. (Kom ihåg att skriva mitt namn i kommentarsfältet!)
  • Med sms:  Sms:a RUNFORPANZI till 72980 för att skänka 100 SEK. Skicka sedan ett sms till mig på 073-0735285 så att jag får med summan i ”min” insamling.
  • Det går också bra att ge pengar till mig i handen, så sätter jag in dem.

Tack på förhand!

2015-09-05 12(Och för er som drar er till minnes att jag i höstas sprang Bergslagsleden Ultra, ett terränglopp på 47,5 km: Nej, det är så klart ingen jätteutmaning för mig att springa en av fem mil på Tjejmarathon. Det är liksom inte på grund av min ”gigantiska” insats som ni ska skänka pengar. Utan på grund av Panzisjukhusets på riktigt-gigantiska insats för kvinnor i Kongo. Här finns ett par filmer som visar lite av det arbete de gör. De återställer inte bara sargade kroppar. De hjälper till att bygga drömmar.)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.