Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Samling om CAR på Kyrkornas globala vecka

På söndag inleds kyrkornas globala vecka. Det är en vecka då kyrkor, församlingar och organisationer i Sverige tillsammans vill sätta fokus på globala rättvisefrågor. Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet är huvudarrangörer och sätter varje år ett tema, men utöver det är det väldigt fritt att ordna egna arrangemang, samlingar, manifestationer, föreläsningar, osv… (Klicka här för att komma till globala veckans hemsida.)

I år är temat, liksom förra året, “Helig fred – tro som fredsskapare”, och jag och några till håller som bäst på och planerar en samling på lördag den 15 november (jag vet, vi tjuvstartar), med rubriken: “Låt oss bygga fred! -en ekumenisk eftermiddag om religion, identitet och konflikt”. Jag ska, med CAR som utgångspunkt, prata om det farliga i att ensidigt börja definiera en konflikt som religionskonflikt. Det blir en översikt över konflikten och situationen i landet, med startpunkt långt innan Selekas kupp, varvat med teori om hur och varför konflikter uppstår och eskalerar. Vi kommer också att bjuda på identitetsövningar och tid till att fundera över vad det här betyder för oss i Sverige och om det finns något som vi konkret kan göra för att bygga helig fred istället för att underblåsa heliga krig. Det hela avslutas sedan med en fredsbön.

Befinner du dig i närheten av Vintrosa, kom och var med vettja! Vi tror att det kan bli väldigt spännande. Här nedanför finns en affisch, men för er som inte orkar klicka er vidare kommer den viktigaste infon också direkt här i texten:

Plats: Betel, Skolgatan 7, Vintrosa

Tid: 16:00 (fredsbön 19:00)

Affisch 15 november

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.