Övrigt

Sommarplanering

Jag älskar att göra upp planer. Inte för att jag sedan nödvändigtvis måste följa dem, men jag gillar att ha dem att förhålla mig till. De blir som ramar som hjälper mig att vara fokuserad, men som också ger mig möjlighet att tänka utanför boxen. Det går ju inte att tänka utanför en box som inte finns.

För mig, som sitter ensam och jobbar hela dagarna, behövs ramarna för disciplinen. Andra klarar kanske att få något vettigt gjort ändå, men för mig är det väldigt lätt att det alltför planlösa glider iväg till att bli youtube-tittande och nöjesläsning eller blomvattning. Vilket självklart är helt tillåtet och viktigt att också få ägna sig åt, men inte för jämnan.

Planer hjälper mig också att se när jag planerar in för mycket. Just det är en stor risk för mig. Jag vill så mycket och har svårt att i stunden vara realistisk. Ser jag planeringen nedskriven kan jag också bedöma om den är rimlig.

Sommarens övergripande jobbplanering ser ut så här:

Juni efter skolavslutningen
1 vecka semester (redan avklarat)
1 vecka jobb (barnen på fritids)

Juli
Jobb med tre olika projekt som ska slutföras.
(Börja jobba tidigt, när Adrian går till jobbet,
för att kunna vara ledig från tidig eftermiddag
de dagar som barnen är hemma.)

Augusti fram till skolstart
Ledig. Flytt till nya huset.

Vad gäller dagsplaneringen så finns EN regel som jag ska försöka hålla hela sommaren: dagens första arbetstimme ska ägnas åt eget skrivande. För det är den bästa starten på en skrivdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.