Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag,  Resor

Statskuppen ar ett faktum och Michel Djotodia ar RCAs nye president

Jag skriver detta pa en fransk dator pa en av franska militarens baser i Bangui, darav avsaknaden av ringar o prickar over a a o… Min tid framfor Internet ar valdigt begransad sa jag vill egentligen bara lata alla veta att vi mar bra och ar i sakerhet. Under sondagen var det skottlossning i Banguis centrum och runt vart hus fran atta pa morgonen. Pa eftermiddagen blev vi hamtade av fransk militar till ett sakrare stalle. Bozize har flytt landet och Michel Djotodia har utropat sig till ny president. Nu pa tisdagen har stan lugnat sig men det ar fortfarande en del skottlossning och det har varit valdigt mycket plundring pa stan. Jag har dock pratat med vanner som safer att rebellerna lamnar folk i fred, de tar saker men dodar inte “i onodan”.

Jag berattar mer nar jag har min egen dator och en battre uppkoppling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.