Resor

Var finns vi?

Som jag tidigare nämnt är våra dagar i Mbomo räknade. Imorgon bitti flyger jag och pojkarna ner till Brazzaville, för att sedan fortsätta mot Sverige på lördag. Därför kanske det här inlägget kommer lite sent, men eftersom en läsare nämnde i en kommentar att han inte kan hitta våra byar på några kartor, kommer här en liten beskrivning:

Har ni tillgång till Google Maps eller Google Earth går det faktiskt att söka på både Mbomo och Parc National d’Odzala-Kokoua. Parkgränserna är inte särskilt exakta på dessa kartor, men det ger i alla fall en idé om var vi befinner oss. Om ni inte har tillgång till sådana elektroniska kartor, ta fram en kartbok och leta rätt på vägen som heter N2 och går från Brazzaville nästan rakt norrut. Precis där denna väg passerar ekvatorn ligger Makoua. Där tar man av mot väster och kör ungefär 10 mil till Etoumbi. Vid Etoumbi viker man mot norr igen, kör över en flod och fortsätter 6 mil till Mbomo. Basen, från vilken vi arbetar, ligger precis i utkanten av Mbomo, alldeles på gränsen till parken som härifrån breder ut sig åt norr, öst och syd-öst. Totalt täcker parken en yta på 1,3 miljoner hektar (lite större än hela Närke och Västmanland tillsammans), och består mest av regnskog, med en del trädsavanner insprängda i söder.

Turistcamperna Lango och Mboko ligger mellan tre och fyra mil nordöst om Mbomo. Ngaga, som vi besökte under en av våra första dagar här och där man forskar på gorillor, ligger en dryg mil väster om Mbomo och alltså utanför själva parken.

Vår internetuppkoppling har varit rätt så kass de senaste dagarna, förmodligen eftersom det är mycket damm i luften som hindrar signalerna från satelliten, så jag vill inte använda mer än nödvändigt av basens gemensamma surfutrymme. Därför blir det ingen kartbild nu, men kanske jag lägger in det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.