Övrigt

Why poverty?

Efter ett tips på Facebook såg jag idag den första entimmesdokumentären av sammanlagt åtta som sänds i SVT den här veckan under temat “Why poverty?” Why poverty är ett internationellt projekt som vill kasta ljus på fattigdomen i världen genom dessa åtta dokumentärer samt 30 kortfilmer som sänds över hela världen under en vecka. Läs mer på SVT’s egen temasida.

Första filmen handlar om vilka olika livsförutsättningar vi har beroende på var i världen vi föds. Jag kan bara säga: Se den!

Jag tänker inte göra någon lång utläggning, dokumentären är väl gjord och talar för sig själv. Jag har bara en liten reflektion. 25-åriga Hawa från Sierra Leone säger på filmen att hon vill ha många barn, eftersom hon är så fattig. Kanske kommer då något av hennes barn att bli något stort och hjälpa henne ur fattigdomen.

I RCA har jag faktiskt på senare år ofta hört motsatsen. Många av mina jämnåriga vill absolut inte ha många barn. De vill ha två, max tre. “Så att jag har råd att ta hand om dem och låta dem gå i skolan,” säger mina vänner. Det är hoppfullt tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.