Övrigt

Åren fram till trettio!

Idag fyller jag 30! Det är ju inte klokt! Fast jag har ingen 30-årskris, utan känner mig rätt så nöjd med att vara just här i livet.

Jag tänkte fira här på bloggen med en återblick på mitt liv i bilder, men först har jag faktiskt en önskan såhär på min födelsedag. En sak som jag hoppas på inför det kommande året är att kunna göra den här bloggen till något mer än bara en fritidssysselsättning. Jag ägnar (som ni säkert förstår) rätt så mycket tid åt att skriva, och jag tycker att det är roligt, men i längden skulle jag behöva få ut något mer av det än bara tillfredsställelse för att kunna fortsätta. Exakt hur detta ska gå till har jag ännu inget svar på. Det finns olika vägar att gå. Men en förutsättning för dem alla är att jag har läsare. Och helst aktiva läsare. Därför är min önskan: Om ni tycker om min blogg, och om ni vill att jag ska fortsätta blogga, kan ni väl lova att dela i alla fall ett inlägg på sociala medier under året som kommer (eller tipsa en vän om bloggen på något annat sätt, ifall ni inte håller på med sociala medier), och att skriva ett par-tre kommentarer på olika inlägg som ni har några tankar kring. Tack på förhand!

Nu kommer bilderna. Var så goda:

3 månader tittar upp

Det börjar som för oss alla, med en liten människa som är helt beroende av andras omsorg och kärlek. Här är jag ungefär tre månader.

1 år tittut

Ett år. Tittut!

2 år läser med mormor

Två år. Jag hade turen att vara omgiven av människor som gärna läste för mig, och lärde mig tidigt att tycka om böcker. Här sitter jag med mormor.

3 år midsommar

Tre år, och finklädd till midsommar.

4 år träd

Fyra år, och tillsammans med lillasyster Lina. Lägg märke till trädet, det kommer att återkomma.

4 år grillning

Fem år, fortfarande i Sverige men snart på väg till Frankrike och sedan vidare till CAR.

6 år tappad tand

Sex år och stolt över en tappad framtand. Nu är vi i Gamboula, CAR.

7 år David

Sju år, och ännu mer stolt över att ha fått en lillebror, David.

7 år skolstart

Att vara sju år innebar också att börja skolan. Här med vännen och “låtsassystern” Brita.

7 år flyg

Eftersom skolan låg 9 mil hemifrån blev det många långa resor under helgerna. Oftast med bil men en gång fick vi hänga med ett MAF-flyg som ändå flög sträckan. Bredvid mig står min vän Dianne.

9 år tillbaka Sverige

Nio år och tillbaka i Sverige för ett par år.

9 år moder jord

Tio och spelar en centralafrikansk tjej i musikalen Moder Jord, Mister FNatt och Living Stones.

12 år Raissa

Tolv och tillbaka i CAR igen. Under den här perioden var ungdomskören min viktigaste sysselsättning. Raissa, på kortet, var med i samma kör.

14 år millennieskifte

En ros i munnen på nyårsafton 1999. Jag är åter tillbaka i Sverige och nu 14 år gammal.

17 år Erik

Några år senare, när jag är 17, har jag blivit ihop med Erik…

18 år flätor

…och följer med hans familj tillbaka till CAR för ett år, det året jag fyller 18. Det är nu jag lär känna Honorine, som här har flätat mitt hår.

20 år bröllopsfoto

När jag är 20 gifter vi oss. (Ja, jag vet, nu när vi ser tillbaka på det känns det som att vi var jätteunga!)

20 år brud i träd

Tillbaka i trädet, nu med min yngsta syster Elise framför mig.

22 år Kocho

22 år. Nu har vi startat vårt safariföretag CAWA.

23 Theo

23, och jag har blivit mamma till Theo!

25 Theo Ael

25, och nu har Axel kommit också! (Och jag ser lite galen ut… eller överdrivet glad?)

27 restaurang

27 år. Under den här perioden är jag sällan långt från barnen, vilket märks på de kort jag har.

och här skulle jag givetvis ha avslutat med ett kort från dagens kalas. Men tyvärr blev det inget sådant. Dessutom strejkar bloggen nu och vill inte ladda upp några fler foton. Så jag säger god natt och passar på och tacka för uppvaktning som jag fått idag från alla håll och kanter. Det har varit en fin födelsedag!

Tillägg senare: Min syster, som sov över här och var med och gjorde födelsedagsfrukost på sängen, förevigade ögonblicket med denna bild. Så har ni även en från födelsedagen…

30 år födelsedagsmorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.