Övrigt

Åren fram till trettio!

Idag fyller jag 30! Det är ju inte klokt! Fast jag har ingen 30-årskris, utan känner mig rätt så nöjd med att vara just här i livet.

Jag tänkte fira här på bloggen med en återblick på mitt liv i bilder, men först har jag faktiskt en önskan såhär på min födelsedag. En sak som jag hoppas på inför det kommande året är att kunna göra den här bloggen till något mer än bara en fritidssysselsättning. Jag ägnar (som ni säkert förstår) rätt så mycket tid åt att skriva, och jag tycker att det är roligt, men i längden skulle jag behöva få ut något mer av det än bara tillfredsställelse för att kunna fortsätta. Exakt hur detta ska gå till har jag ännu inget svar på. Det finns olika vägar att gå. Men en förutsättning för dem alla är att jag har läsare. Och helst aktiva läsare. Därför är min önskan: Om ni tycker om min blogg, och om ni vill att jag ska fortsätta blogga, kan ni väl lova att dela i alla fall ett inlägg på sociala medier under året som kommer (eller tipsa en vän om bloggen på något annat sätt, ifall ni inte håller på med sociala medier), och att skriva ett par-tre kommentarer på olika inlägg som ni har några tankar kring. Tack på förhand!

Nu kommer bilderna. Var så goda:

Det börjar som för oss alla, med en liten människa som är helt beroende av andras omsorg och kärlek. Här är jag ungefär tre månader.


Ett år. Tittut!

Två år. Jag hade turen att vara omgiven av människor som gärna läste för mig, och lärde mig tidigt att tycka om böcker. Här sitter jag med mormor.

Tre år, och finklädd till midsommar.

Fyra år, och tillsammans med lillasyster Lina. Lägg märke till trädet, det kommer att återkomma.

Fem år, fortfarande i Sverige men snart på väg till Frankrike och sedan vidare till CAR.

Sex år och stolt över en tappad framtand. Nu är vi i Gamboula, CAR.

Sju år, och ännu mer stolt över att ha fått en lillebror, David.

Att vara sju år innebar också att börja skolan. Här med vännen och “låtsassystern” Brita.

Eftersom skolan låg 9 mil hemifrån blev det många långa resor under helgerna. Oftast med bil men en gång fick vi hänga med ett MAF-flyg som ändå flög sträckan. Bredvid mig står min vän Dianne.

Nio år och tillbaka i Sverige för ett par år.

Tio och spelar en centralafrikansk tjej i musikalen Moder Jord, Mister FNatt och Living Stones.

Tolv och tillbaka i CAR igen. Under den här perioden var ungdomskören min viktigaste sysselsättning. Raissa, på kortet, var med i samma kör.

En ros i munnen på nyårsafton 1999. Jag är åter tillbaka i Sverige och nu 14 år gammal.

Året jag fyller 18 är jag tillbaka i RCA igen. Det är nu jag lär känna Honorine, som här har flätat mitt hår.

När jag är 20 gifter jag mig med Erik. Och här är jag tillbaka i trädet, nu med min yngsta syster Elise framför mig.

22 år. Nu har vi startat safariföretaget CAWA.

23, och jag har blivit mamma till Theo!

25, och nu har Axel kommit också! (Och jag ser lite galen ut… eller överdrivet glad?)

27 år. Under den här perioden är jag sällan långt från barnen, vilket märks på de kort jag har.

och här skulle jag givetvis ha avslutat med ett kort från dagens kalas. Men tyvärr blev det inget sådant. Dessutom strejkar bloggen nu och vill inte ladda upp några fler foton. Så jag säger god natt och passar på och tacka för uppvaktning som jag fått idag från alla håll och kanter. Det har varit en fin födelsedag!

Tillägg senare: Min syster, som sov över här och var med och gjorde födelsedagsfrukost på sängen, förevigade ögonblicket med denna bild. Så har ni även en från födelsedagen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.