Resor

Avokadosallad och varm mjölk till frukost

Framåt halv nio-tiden beger vi oss ut för att försöka få tag på lite frukost. När man kommer ut till stora vägen från gästhuset vi bor på kan man, fick vi förklarat för oss av taxichauffören igår, antigen välja att ta till vänster för att komma till en modern matbutik som också har ett café. Eller så tar man till höger och hittar någon liten frukostrestaurang på gatan. Vi tar höger. Efter en liten promenad nedför en backe, och efter att ha frågat säkert fem olika personer, hittar vi en kille som säljer smårätter som avokadosallad, spaghetti och bönor från ett vaxduksklätt bord med parasoll över. Vi beställer varsin avokadosallad och kaffe och slår oss ner vid ett lågt bord med rangliga bänkar.

Yaounde café

Det är rakt in i verkligheten på en gång. Dansmusik ur en högtalare en bit bort. Gles morgontrafik, till stor del bestående av gula taxibilar på gatan intill, och människor till fots i söndagskläder som pratar och skrattar.
– Vill ni ha kaffet före eller efter salladen? frågar killen.
– Samtidigt, säger vi.

Det tar ungefär en kvart innan alla grönsaker är färdigskurna. När allt är upplagt på tallrikar frågar killen om vi vill ha mjölk till, och visar fram en burk med mjölkpulver.
– Det har jag aldrig provat, säger jag och ser framför mig mjölkpulver utrört i salladen. Är det gott?
Killen ser lite förvånad ut och säger att ja, det är gott. Och så häller han upp varsin mugg med varm, söt mjölk åt oss. Kaffet har han glömt, och vi ids inte fråga. Jag menar, om vi aldrig förut druckit mjölk lär det ju vara dags att testa.

Yaounde mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.