Rasism, stereotyper och bilden av "den andre"

Bland huggormar och getingar

Idag kommer en gästblogg från Angela Collin, apropå mitt senaste inlägg om faror i vardagen. Uppenbarligen går man inte säker ens i trygga Sverige. Eller vad sägs om följande varning:

Måste bara svara lite snabbt på ditt blogginlägg och samtidigt ge dig en varning. Bäst är om du inte kommer till Sverige i år. Jag har nämligen hört att det finns flera livsfarliga djur i den svenska faunan. Till att börja med har vi den livsfarliga getingen. Det är inte säkert att du reagerar på första sticket, men vid tredje sticket kan du drabbas av en mycket svår allergichock och i värsta fall dö. Likadant är det med den svenska huggormen som lurar bland stenar och högt gräs. Med andra ord, den svenska ”idylliska”
sommaren med barfota barn som springer på ängarna är alltså inget annat än bedrägeri och lurendrejeri för att få turister. Och som inte det vore nog. I Sverige finns även den beryktade (el kanske snarare hemliga) fästingen. Ett litet spindeldjur som vid en vanlig skogspromenad eller när du går i dikeskanten kan krypa in under dina kläder, bita sig fast och spotta ut sjukdomar som borrelia och en typ av hjärnhinneinflammation, sjukdomar som du, om du har otur, kan få livslånga besvär med. Och på Grönland har jag hört att de har isbjörnar.. Det konstigaste av allt är att de flesta svenskar väljer att stanna kvar i allt det här. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.