Övrigt

Bloggtips: Ethno Press

Söker man svenska bloggar med fokus på Afrika hittar man inte så mycket. En del “hej-hej-följ-mig-under-mina-månader-Afrika” finns så klart, men inte många som behandlar afrikansk politik eller samhällsförhållanden och såna grejer.

En som jag dock vill tipsa om är Ethno Press, som drivs av journalisten och författaren Bengt Nilsson. Hans afrikanska intressecentrum ligger lite längre österut än mitt, men liksom jag skriver han från perspektivet någonstans mellan Afrika och Sverige. (O jag ber här om ursäkt för skillnaden i precision mellan “Afrika” (kontinent) och “Sverige” (land).)

Idag har han ett mycket bra inlägg om en artikel i DN där städaren och reklamutdelaren Emmanuel Abour från Ghana reduceras till ett offer i en redan förutbestämd nyhetsdramaturgi. Det där med att media levererar färdiga, stereotypa bilder alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.