Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Fel av mig angående mbororo

I ett inlägg igår hänvisade jag till en rapport från Human Rights Watch, och skrev om hur byinvånare i CAR berättar att deras byar blivit attackerade av Seleka, ibland tillsammans med beväpnade män från mbororo-folket. Den uppmärksamme kanske märkte att det i HRW:s rapport faktiskt inte stod mbororo, utan mbarara. Eftersom jag aldrig hört talas om mbarara, men väl om mbororo, antog jag att detta var en felskrivning. Idag har jag dock fått höra att det faktiskt finns en grupp som kallas mbarara, och att denna grupp ska ha gått ut med ett uttalande att de vill fördriva alla bofasta invånare från det nordvästra hörnet av CAR, för att använda markerna som betesmarker till sin boskap. Jag har inte kunnat få detta påstående bekräftat från något annan källa, men det verkar ändå stå klart att HRW inte alls hade skrivit fel. De menade mbarara, inte mbororo. Jag får därmed be om ursäkt för mina felaktiga uppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.