Safari

Flyttfåglar

Som svar på en fråga kommer en liten översikt över hur vårt år ser ut.

Egentligen kan man faktiskt säga att vi lever som flyttfåglar. Safarisäsongen i RCA varar ungefär från mitten av december till slutet av april, några månader längre i regnskogen. Vårt eget arbete börjar dock långt innan den första kunden anländer till safaricampen. Under sommaren i Sverige försöker vi ta lite semester, men det blir också arbete med bokslut för den gångna säsongen och budget för den nya, mycket kundkontakter och försäljning av safaris, en hel del inköp, och så vidare… I september är det hög tid att åka ner till RCA för att börja förbereda på plats. Vid denna tid på året är det fortfarande regntid och svårt att ta sig ut till vår safaricamp. Vi tillbringar därför den första månaden i Berberati, i västra delen av landet, där vi har tillgång till en verkstad som vi kan arbeta i. Där får alla våra bilar en rejäl genomgång. Det blir också ytterligare inköp, pappersjobb och annat, och framemot mitten av oktober är det dags för den första delegationen att ta sig till safaricampen. Sedan fyller det på med fler människor allteftersom, vi röjer upp vägarna som hunnit växa igen ganska ordentligt under regntiden, rustar upp husen och bygger nytt om det behövs. Framåt november upphör regnen, gräset torkar och bränns, och så är vi klara att ta emot våra första gäster.

Under de följande månaderna avlöser kunderna varandra. Eftersom säsongen är så kort har vi inga pauser, utan det gäller att få in så mycket som möjligt under den tiden som det går vara i bushen. Sista kunden brukar lämna någon gång i mitten av maj, och sedan har vi en månads arbete med att stänga ned allt. Tillbaka till Sverige kommer vi alltså ungefär i mitten av juni, en stund efter svanarna men ändå medan sommaren fortfarande är ung.

Men nu flyger fåglarna söderut, och vi följer med. Två dagar till avfärd. Och jag har annat att göra än att sitta och blogga. Närmast blöjbyte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.