Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Inte mycket nytt från Bangui

Bara några rader ikväll. Jag har pratat med Erik, som säger att det inte hänt mycket idag. Ingen skottlossning men inte heller mycket normal aktivitet på stan. Röda korset rapporterar om minst 280 döda, men det är för tidigt att veta säkert. Fler franska trupper flygs in och det verkar stå högt på agendan nu att få våldet under kontroll.

Jag fick frågan om jag är orolig. Ja och nej. Jag är orolig för utvecklingen och för alla vänner och bekanta i Bangui och på andra ställen i landet som jag inte hört från. Jag är inte orolig för Erik och min övriga familj som befinner sig i Bangui. De är säkra där de är.

Jag fick också en fråga om våra safaris. Vi har inte ställt in något. Vårt safariområde är fortfarande säkert, och det finns ingen hotbild mot utlänningar i landet. Även Bangui är ok så länge man inte är på “fel” platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.