Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Intervju med Bozize från RFI

Jag börjar bloggkvällen med ett litet kort inlägg innehållande en länk till en intervju av RFI med president Francois Bozize. Det handlar om vad presidenten önskar av förhandlingarna som så smått inletts i Libreville idag. Selekas talesman i Paris, Eric Massi, har ju sagt att det är uteslutet att förhandla fram en kompromiss som innebär att Bozize sitter kvar vid makten. Bozize å sin sida säger att det är uteslutet att förhandla om hans avgång. Klippet från intervjun lyder (med reservation för eventuella små översättningsmissar – det är några ord som jag inte riktigt hör):


Boz: – Nej, jag tänker inte förhandla [om min egen avgång], varför skulle jag förhandla om det, representerar kanske rebellerna det centralafrikanska folket, som har valt mig två gånger? Vad är det man vill ställa mig till svars för? Jag gör mitt arbete. Det är rebellerna som är våldsamma, som attackerar oss. Nej, det är inget att förhandla om. I så fall åker vi hem. Då är det djungelns lag som får avgöra. Och detta skulle kunna sprida sig… varför inte till och med i de utvecklade länderna?

Reportern: – Vad hoppas ni att er delegation förhandlar fram i Libreville?

Boz: – Det som vi har lagt fram för Afrikanska Unionens ordförande. Vi är beredda att bilda en koalitionsregering. I vår regering… i nuläget finns det redan personer från oppositionen i vår regering, så för oss är det inget nytt. Det är så vi alltid har arbetat. Det är bara illvilliga människor som hävdar motsatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.