Övrigt

Jag låter tankarna irra en stund till

Under de senaste dagarna har vi haft matgäster här – en kongolesisk läkare som har bott större delen av sitt yrkesverksamma liv i CAR och som nu har fått ett jobb för Odzala, och en konsult som är här för att utvärdera ett par planerade byggprojekt – och det har blivit många spännande samtal runt bordet. Det har handlat om bristen på utveckling i CAR, strategier för att utbilda parkvakter i grundläggande medicin och första hjälpen (det är bättre att bara utbilda en person per grupp, tyckte läkaren), djurskydd i förhållande till markägande, hur man kan arbeta med och mot korruption…

Samtalen har gett upphov till en mängd irrande tankar som jag skulle vilja fånga och formulera. Men samtidigt känner jag att det finns så mycket annat jag vill just nu. Om bara tre dagar lämnar vi Mbomo, och jag har mycket saker jag vill hinna med att göra innan dess, och många koppar te kvar att dricka tillsammans med Erik på vår ommöblerade veranda i ljuset av två fotogenlampor när barnen har somnat…

Så jag låter tankarna irra fritt en stund till, och nöjer mig med att fånga korta ögonblicksbilder här på bloggen under mina sista dagar i Kongo. Sedan, tillbaka i tystnaden på mitt kontor, eller i det svala lugnet under sena kvällar i soffan på Tulpangatan, ska jag ta tag i tankarna och sätta dem på pränt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.