Resor

Några få bilder från Israel/Palestina

Jag fotar fortfarande bara med mobilkamera, men arbetar på något bättre. Jag är också lite dålig på att ta fram kameran vid rätt tillfälle. För att lära mig att börja tänka som en fotograf tänker jag lägga ut lite bilder från resan till Israel/Palestina trots att de är lite slumpmässiga. Och så får jag ta det som en reminder att nästa gång inte bara ta lite bilder här och där, utan att planera för att bilderna, likväl som texten, ska kunna berätta en historia.

Är ni bra på att ta kort när ni är ute och reser? Har ni några tips hur man kan göra för att dra fram kameran utan att känna sig så himla turistig?

Hebron bergetUtsikt från Tel Rumeida i Hebron. Här uppe var vi och träffade en palestinsk organisation som hette Youth Against Settlement, som på olika sätt försökte förhindra israeliska bosättningar på palestinsk mark att breda ut sig ytterligare.

Balkong Hebron

Utsikt från balkongen till lägenheten jag bodde i när jag var i Hebron.

Jerusalem alternativ grav

Vi besökte så klart gravkyrkan i gamla stan i Jerusalem. Men vi besökte också en annan, alternativ gravplats på ett annat ställe i stan, som enligt vissa är den grav som Jesus verkligen lades i. Lite svindlande är det faktiskt.

Korsfararkors

Gamla kors inristade i väggen i den riktiga, stora gravkyrkan. Gammalt klotter? Eller fanns det någon speciell vits med att rista in alla dessa kors?

Betlehem muren

Muren i Betlehem, som verkligen delat stan i två delar. Nere till vänster ligger en liten butik som säljer souvenirer. Förut hade den säkert ett bra läge. Nu är den helt omgärdad av muren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.