Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Nu är jag här igen…

Jag vet. Det var jättelänge sedan jag skrev. De två sista veckorna har varit alldeles galet fulla med annat så jag har inte hunnit. Eller varit tvungen att prioritera bort kanske är mer korrekt uttryckt.

Det viktigaste som hänt på min front sedan sist är att Erik kommit hem till Sverige, så nu är hela familjen samlad till slut. När det gäller RCA så kan jag mycket kort säga att läget mer och mer verkar vara på väg att lugna ner sig. Mer info är på väg men ikväll nöjer jag mig med den sammanfattningen.

Jag kan också skriva att jag varit i kontakt med Läkare utan Gränser. De berättade att de av säkerhetsskäl var tvungna att stänga ner en del av sin verksamhet i RCA under dagarna runt statskuppen, men att de nu i princip arbetar som vanligt igen. Sida-pengarna, som jag skrev om i ett tidigare inlägg, är med och finansierar deras arbete. Om man vill skänka pengar specifikt till deras insatser i RCA kan man göra en inbetalning till deras Plusgiro: 900603-2 eller Bankgiro: 900-6032 och märka betalningen “Centralafrikanska Republiken”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.