Övrigt

Nya tider, nytt namn, nytt språk?

Så har dagarna gått igen. Nu är det höst på riktigt, en fantastiskt vacker sådan, i alla fall här i Örebro!

Höst “på riktigt” är det också i den bemärkelsen att Erik har gjort som flyttfåglarna och återvänt till Afrika. Ja, till Bangui närmare bestämt. Detta medan jag är kvar i Sverige, pluggar Utvecklingsstudier, leker “ensamma mamman” och försöker hinna med att dammsuga emellanåt också. Och njuta av de vackra höstlöven!

Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag läste Fred och Konflikt förra året på distans. I år har jag tagit ett steg till och pluggar nu heltid i Uppsala. Oj! utbrister många och tänker på avståndet, och ja, det är lite meckigt att få ihop, men tågpendling innebär mycket tid att läsa kurslitteratur, så det fungerar faktiskt väldigt bra.

En förutsättning för att jag ska kunna satsa på studierna har dock varit att lämna över det allra mesta av mitt arbete i vårt safariföretag CAWA till andra. Det innebär att jag nu förvisso fortfarande är delägare i, men inte längre driver något safariföretag (ok, lite lite gör jag fortfarande, det är liksom oundvikligt, men det är verkligen lite…). Det har fått mig att fundera på namnet på den här bloggen: Safari. Visserligen har namnet i sig lett åtminstone ett par läsare hit, och på så vis har det ju tjänat sitt syfte, men jag känner nu att det är lite passé. Underrubriken “Hemifrån och hem” känns fortfarande relevant, men Safari…?

Nu har jag ingen tradition av välanvända kommentarsfält på den här bloggen, och jag vet inte om ni som läser över huvud taget har en åsikt om det hela, men jag tänkte ändå slänga ut fråga: Tycker ni att jag ska byta namn? Och i så fall, till vad? Jag tänker mig något som bättre reflekterar det jag faktiskt skriver om, så kanske Centralafrikanska Republikens lokala (men alltför sällan använda) namn, Beafrika, kunde passa? Ett annat alternativ är att helt enkelt döpa om bloggen till mitt namn. Lite egocentriskt, men det kan man ju å andra sidan beskylla hela bloggfenometet för att vara. Några andra förslag?

En annan fundering jag haft är om jag ska fortsätta skriva på svenska eller om jag ska byta till engelska. Jag vet att majoriteten av mina läsare är svenskar, men att det även finns ett antal läsare från andra delar av världen (som förmodligen använder google translate?). Här är jag lite velig. Möjligheten att nå ut till en vidare krets är helt klart frestande (jag vågar nog hävda att jag skriver bättre på engelska än vad google translate kan lyckas med) men jag vill inte heller tappa svenska läsare som läser detta just för att det är bra info om CAR på svenska. Så vad tycker ni? Om ni nu tycker något alls? Skriv en liten kommentar på detta inlägg i så fall så skulle jag bli väldigt glad! Annars får jag fatta beslutet alldeles själv och då blir det väl till att singla slant eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.