Övrigt

Nygammal höst!

Så är jag äntligen här igen. För en dryg månad sedan flyttade vi från Örebro till Vintrosa, det lilla samhälle där jag vuxit upp (bortsett från de år då jag bodde i RCA förstås). Här har vi nu börjat finnas oss tillrätta i vårt nygamla hemma. Ja, för nygammalt är det verkligen, både för mig och för Adrian. Vi har flyttat in i min mormor och morfars gamla hus, som ligger på samma gata som Adrian växte upp på. Jag känner alltså till huset sedan innan, han kan omgivningarna som sig egen ficka. Vi trivs! Men vi har verkligen insett att en flytt tar mer tid än bara själva flytthelgen. Det står fortfarande flyttkartonger lite överallt.

Pojkarna har börjat på en ny skola, som ligger några hundra meter härifrån, och även om det är lite tråkigt att flytta från en mångkulturell skolmiljö till en som är ganska kulturellt homogen, så är vi (och de) nöjda med bytet. Själv har jag börjat på nästa kurs i franska. Denna termin blir det ännu mer franskspråkig litteratur från olika delar av världen, i kombination med historik och lite olika teoribildningar kring denna litteratur, bland annat postkolonial teori som jag länge velat lära mig mer om! Därefter är det dags för kandidatuppsats, och jag hoppas kunna skriva om afrikansk franskspråkig barnlitteratur utifrån någon intressant vinkel. Parallellt läser jag också svenska, där det just nu är fokus på lite mer allmänna kunskaper kring språk, bland annat hur språk utvecklas. Det ger mig lust att lära mig ännu mer om sango! Vi får se vart detta tar mig.

Några översättningsuppdrag har jag också i pipeline, men jag har lovat mig själv att i första hand fokusera på studierna detta halvår, jag hoppas att jag lyckas hålla det. Vill inte jobba för mycket, utan också ha tid till annat, inte minst till att fortsätta att packa upp och fixa här hemma tillsammans med övriga familjen.

Och så har jag ju boken så klart! Just nu är det inte så mycket att göra med den från min sida, men jag väntar med spänning på provillustrationer från en jätteduktig illustratör. Så roligt! Och så håller jag på med en uppföljare. Det har inte blivit mycket skrivtid den senaste månaden, men det blir bättre ju mer vi landar här i Vintrosa.

Vi hörs snart igen! Nästa inlägg blir en sedan länge utlovad recension av Papa Diops taxi, skriven och illustrerad av Christian Epanya. Åh, i helgen är det ju bokmässan förresten. Jag ska tyvärr inte dit. Ska ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.