Resor

I Paris och på väg (hemifrån och hem)

Det är sen måndagskväll och jag sitter på ett hotellrum i Paris. Äntligen på väg! Hemifrån och hem, tycker jag, till skillnad från minste pojken Axel, tre och ett halvt, som faktiskt inte alls har några tydliga minnen från CAR och bara känner det som att vi åker bort. “Jag vill att vi ska åka hem,” säger han, och jag försöker förklara att jag faktiskt tycker att vi är på väg hem, men han är skeptisk. Flygresan har ändå varit rolig, och att sova på ett hotell är också spännande. Och att vi snart ska få träffa pappa igen är en av de bättre aspekterna med att resa. Men annars är han ännu inte helt övertygad, den yngste i sällskapet.

Theo är desto gladare. Han har bättre koll på vad det är vi ska åka till: Bangui och det gula huset med trapporna, och därefter Kocho, safaricampen. Och så ska vi träffa pappa, farmor och farfar, Omba, David, Huberte, Federico… Utsikten att snart få träffa efterlängtade och älskade människor gör femåringen själaglad!

Min morfar, som är med oss, verkar också nöjd, och jag själv, jag… har just nu mest lite svårt att tro att det är sant. Att vi faktiskt är på väg. På riktigt. På väg hem.

Vi kommer alltså, om det går som planerat, att vara i CAR fram till slutet av april. Under denna tid kommer den här bloggen att få ändra karaktär. Det blir mindre analyser, och mer av en loggbok, eller kanske jag ska kalla det dagbok. Min målsättning är att den ska ge något både till er som rent personligt är intresserade av vad vi gör och var vi befinner oss, och till er som följer den här bloggen mer utifrån ett intresse för CAR.

Om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva mer om, ta reda på eller fördjupa mig i, hör gärna av er, men i så fall på mejl (emelie.mararv@cawasafari.com), då jag oftast inte kommer ha möjlighet att se kommentarer vare sig på bloggen eller på sociala medier.

Nu är det hög tid att fixa några sista grejer som jag tänkte få gjort medan jag ännu har bra tillgång till internet. Sedan är det sovdags för min del. Imorgon är det frukost vid halv sju. Flyget mot Bangui går 9:25. Om inte ens ett dygn är vi där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.