Resor

Framme i Bangui

Vi är framme i Bangui. Fast egentligen är det bara ytterligare en mellanlandning vi gör här. Imorgon bitti går resan vidare mot Kocho, vår safaricamp. Klockan sju ska vi sitta i bilen igen för att åka mot flygplatsen, så vi har fått ägna kvällen åt att packa om väskor och försöka hinna med att prata med dem vi vill hinna prata med.

Mitt första intryck är att Bangui är väldigt lugnt. Vi har inte hört någon skottlossning, och förutom patrullerande fredsbevarande trupper verkar mycket vara ungefär som vanligt. Lite mindre rörelse på stan, de flesta affärer i centrum stängda redan vid fem på eftermiddagen, och mindre bilar på gatorna. Men annars inte känslan av den våldsamma krigszon som man kan få intrycket av via media. Nu säger också folk att det är lugnt, jämfört med tidigare, och jag ska inte säga att jag kan göra några bedömningar utifrån en eftermiddag, men detta är i alla fall mitt första intryck.

Jag skriver inte mer än så idag, för jag är trött, väldigt trött, efter flera sena kvällar och tidiga morgnar i rad. Dags att sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.