Resor

Singapore Zoo

Orangutanger Singapore ZooIdag blev det ännu en heldagsutflykt, denna gång till Singapore Zoo. Stina hade fått tips från flera vänner att det var värt ett besökt – och det var det verkligen! Vilket fint ställe! Välbyggt och trivsamt, med känsla av att man verkligen var ute i naturen och tittade på djuren. Ja, självklart fanns djuren i inhägnader, men dessa, liksom vägar och övrig bebyggelse hängde väldigt fint ihop. Att det dessutom fanns en orangutangfamilj som inte alls var instängda utan klättrade fritt i träden runt sin boplats bidrog ytterligare till den vilda känslan. Det här kortet är förstås inte taget “barasådär”, utan det är skötare som har tagit dit orangutangerna och precis matat dem, men det är ändå rätt häftigt.

Noshörningar Singapore Zoo

Med min koppling till djurskydd i Afrika var det förstås roligt att se skyltar som denna runt om i en hel djurpark i Asien, som ju är den kontinent dit majoriteten av illegalt elfenben och noshörningshorn och delar från andra hotade djur exporteras. Texten You buy – they die, kunde läsas vid var och varannan bur. Ett bra initiativ av parken tycker jag.

Badland

Som pricken över i fanns ett område speciellt för barn, med bland annat ett litet badland, längst in i parken. Där kunde vi nog ha spenderat en hel dag om vi hade haft tiden. Men just tiden är en begränsande faktor under denna vistelse, och därför fick vi spara både den speciella båtsafarin, River safari, och nattsafarin med rundresa för att se nattlevande djur efter mörkrets inbrott, till ett annat besök.

Tack för idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.