Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Vem bryr sig om fredssamtalen i Bangui?

Så är veckan med fredssamtal i Banugi slut. Det hela har gått rätt obemärkt förbi, internationellt men även i Banugi enligt vad jag förstår. Det har helt enkelt inte blivit någon stor grej. Lokalt kanske för att det inte fanns så stora förväntningar från början. Internationellt kanske för att vi trots allt har att göra med ett av världens mest okända länder, som inte har så högt nyhetsvärde och som därför inte klarar av att konkurrera om medieutrymme med båtflyktingar och krisen i Burundi.

För vem bryr sig egentligen om samtalen i Bangui? Jag har försökt hitta information om forumet både på svenska och internationella media, men det har inte varit lätt. Nu har jag inte lusläst dagspressen eller lyssnat på radio varenda minut av dagen, men faktiskt har jag inte hört ett pip om samtalen i svensk media. Och googlar jag “fredsforum Bangui” är de fem första träffarna på listan alla från min blogg. Bara det är ett tecken på att detta har gått svensk media förbi.

Googlar jag på Centralafrikanska Republiken i stora internationella medier som BBC, CNN och Al Jazeera så hittar jag inte heller någonting, bara gammal information om landet. En engelsk version av Deutche Welt har några artiklar i ämnet. Det är den enda engelskspråkiga informationen jag kan hitta vid sidan av RFI och andra franska, och även centralafrikanska medier.

Är det verkligen så, att det finns såå lite internationellt intresse i och engagemang för landet? Visst är det nästan lite skrämmande? (Eller är det bara jag som snöat in mig på CAR lite väl mycket..?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.