Övrigt

Vi gillar olika – kampanj i Aftonbladet

Vi gillar olika

 

Det här känns ju lite slumpartat, att Aftonbladet ringde upp just mig av de över 500000 människor som gått med i deras kampanj Vi gillar olika sedan söndagens val. Men det gjorde de, och jag fick chansen att säga vad jag tycker. Nu vill jag uppmana även er att gå med i kampanjen, som är ett ställningstagande mot rasism och främlingsfientlighet och för mångkulturalism. Det är redan fler som stöttar kampanjen än som röstade på Sverigedemokraterna i EU-valet! Tillsammans kan vi visa att vi är många som står för andra värden än de som börjar få fäste på så många ställen i Sverige och Europa.

Tidigare idag skrev jag ett inlägg om varför jag själv inte tror på Sverigedemokraternas politik. Ta och fundera över hur du själv tänker. Hur skulle du bemöta deras argument? Som många andra kloka människor har skrivit, tror även jag att det bästa vi kan göra är att prata om detta, föra en öppen debatt. Vad är det som gått snett när så många röstar för en politik som vill stänga ute människor endast på grund av att de inte är som “oss”? Hur kan vi hitta andra lösningar på de problem som faktiskt ändå finns, kring invandringen, arbetsmarknaden, integrationen?

Som sagt, gå med! Det är bara att klicka på widgeten här nedanför så kommer du till en sida där du kan välja alla möjliga sätt att visa ditt stöd, tex genom att märka din profilbild med handen eller ladda upp en bakgrundsbild till Facebook. Eller klicka här så kommer du till en annan sida där man kan välja färg på handen. (Det verkar som att man inte kan välja färg om man går direkt in på supportsidan.)

Eller, om du känner att du faktiskt inte gillar olika, om multikulturalism känns obekvämt och skrämmande, skriv gärna en kommentar och förklara varför. Hjälp mig att förstå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.