Safari,  Språk, text och översättning

Åka på safari?

Som jag sagt tidigare håller jag på att bygga upp en egen verksamhet för att jobba med översättning och textredigering. I går publicerades en hemsida som jag varit med och jobbat på under våren: https://stevenandfriends.se. Steven&Friends är ett företag som förmedlar safariresor till Tanzania och Zanzibar. För den som aldrig varit i Östafrika kan det vara svårt att navigera bland de stora mängder safariföretag som finns på marknaden. Steven&Friends har redan gjort jobbet med att vaska fram guldkornen, och hjälper dig att boka hos riktigt duktiga och seriösa arrangörer i Tanzania och Zanzibar. Bra va!

De har också en tydlig vision om att en bra resa ska skapa minnen för livet. Resande kostar både pengar och tär på miljön. Om vi inte helt vill avstå från resandet – det är ju trots allt också positivt på många sätt att se andra delar av världen – så kan vi i alla fall se till att få ut så mycket som möjligt av de resor vi gör. De företag som Steven&Friends samarbetar med har också ett engagemang för miljö och sociala frågor.

Min roll i det här sammanhanget har varit att skriva texten på hemsidan. Jag har ingen direkt koppling till förmedlingen av resor och tjänar inte på att göra reklam för Steven. Men jag tror verkligen på hans idé, och skulle lätt använda mig av den här förmedlingstjänsten om jag inte redan varit i Kenya och Tanzania.

Hör du till dem som drömmer om att någon gång åka på safari? Kolla in hemsidan vettja! Att titta och planera i fantasin kostar inget!

Elefanter i Tarangire National Park, från min safariresa i Tanzania i februari 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.