Utveckling, bistånd och fredsfrågor

Gott nytt hopp 2015!

Nyårstårta

Idag har jag och Axel haft lite roligt och gjort en nyårstårta… Snart åker vi iväg för att fira nyår i Lango.

Lango ligger precis vid en stor bai, en glänta i regnskogen där det finns mineralrik lera som drar till sig djur, bland annat elefanter. För 5-10 år sedan var Lango en av de viktigaste platserna för tjuvjägare i den här regionen. Det gick en väg direkt dit genom skogen från Etoumbi, sex mil bort, och det fanns alltid tjuvjägare som slagit läger alldeles i närheten för att vänta på att någon elefant skulle våga sig fram.

När campen byggdes för några år sedan hade elefanterna lärt sig. De hade slutat komma till Lango. Men nu börjar de komma tillbaka. Än så länge bara på natten, men de känner sig alltmer säkra och börjar nu även ta med sig små kalvar dit. Vi tror att det är en tidsfråga innan de också vågar sig fram på dagen.

Med denna hoppfullhet vill jag gå in i det kommande året. Det finns mycket i vår omvärld som känns svårt och skrämmande, men låt oss komma ihåg att det är möjligt att åstadkomma förändring i rätt riktning. I de små sammanhangen, men också i de stora och till synes övermäktiga uppgifterna kan vi få vara med och arbeta för en positiv utveckling!

Gott nytt, hoppfullt 2015!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.