Övrigt

Översikt över bloggens utveckling

I någon mån har ämnena på den här bloggen varit konstanta över tiden. Jag har ständigt återkommit till ämnen som vardagen i Centralafrikanska Republiken, utvecklingsfrågor, problemet med stereotypa beskrivningar av Afrika… Men det går ändå att se några tydliga trender över tid. Här är en översikt över bloggens (och min) utveckling sedan starten:

Bloggens perioder

2009-2010: Jag och min dåvarande man Erik driver ett safariföretag, CAWA, i Centralafrikanska Republiken (CAR), och jag bloggar framför allt om vår vardag där, och saker som händer omkring oss. Bloggen heter först Safari, och får efter en tid underrubriken Hemifrån och hem.

2011-2014: I april 2011 får jag hastigt flytta till Sverige då vår äldsta pojke insjuknar i en autoimmun sjukdom. Under åren som följer pendlar vi fram och tillbaka mellan Sverige och CAR. Under en del av denna tid studerar jag också Fred och Konflikt vid Uppsala universitet, och på bloggen blir det mycket fokus på den konflikt som samtidigt utvecklas i CAR.

2015-2020: Vi avslutar vårt safariföretag, och jag har därmed inte längre någon direkt arbetsmässig koppling till CAR. Jag och Erik går isär och jag blir bofast i Sverige, tillsammans med våra två barn. Jag studerar litteratur och kreativt skrivande, vilket så småningom syns på bloggen i form av bokrecensioner och annat läs- och skrivrelaterat material. Namnet Safari försvinner och bloggen får under en tid bara heta Hemifrån och hem, tills jag byter igen till det nuvarande namnet Made of stories.

2020-2022: Bloggen ligger i stort sett på is eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den. Det känns svårt att hitta en vettig vinkel och jag hittar andra former för att ändå få skriva.

2023: Efter att ha fått två böcker utgivna gör jag om min domän till en författarsida. Bloggen får leva kvar som en del av den.

Bloggens innehåll

Från början handlade bloggen om mitt liv som safariarrangör i Centralafrikanska Republiken, med den uttalade målsättningen att visa att detta liv inte var mer speciellt eller exotiskt än något annat. Jag ville berätta om vardagen, om människorna, om sådant som bara var en självklar del av livet för mig och för dem jag mötte. Sedan dess har inriktningen på skrivandet skiftat. Jag har skrivit om kulturmöten och krockar, om rasism och bilden av “den andre”. Jag har kritiserat den ensidiga rapporteringen i media i samband med stadskuppen och efterföljande inbördeskrig i Centralafrikanska Republiken under 2013 och framåt. Och jag har reflekterat kring saker som korruptionutbildningspråkbruk och de olika möjligheter som vi människor har att utforma våra liv utifrån våra sociala sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.