Övrigt

Översikt över bloggens utveckling

I någon mån har ämnena på den här bloggen varit konstanta över tiden. Jag har ständigt återkommit till ämnen som vardagen i Centralafrikanska Republiken, utvecklingsfrågor, problemet med stereotypa beskrivningar av Afrika… Men det går ändå att se några tydliga trender över tid. Här är en översikt över bloggens (och min) utveckling sedan starten:

2009-2010: Jag och min dåvarande man Erik driver ett safariföretag, CAWA, i Centralafrikanska Republiken (CAR), och jag bloggar framför allt om vår vardag där, och saker som händer omkring oss. Bloggen heter först Safari, och får efter en tid underrubriken Hemifrån och hem.

2011-2014: I april 2011 får jag hastigt flytta till Sverige då vår äldsta pojke insjuknar i en autoimmun sjukdom. Under åren som följer pendlar vi fram och tillbaka mellan Sverige och CAR. Under en del av denna tid studerar jag också Fred och Konflikt vid Uppsala universitet, och på bloggen blir det mycket fokus på den konflikt som samtidigt utvecklas i CAR.

2015-nutid: Vi avslutar vårt safariföretag, och jag har därmed inte längre någon direkt arbetsmässig koppling till CAR. Jag och Erik går isär och jag blir bofast i Sverige, tillsammans med våra två barn. Jag studerar litteratur och kreativt skrivande, vilket så småningom syns på bloggen i form av bokrecensioner och annat läs- och skrivrelaterat material. Namnet Safari försvinner och bloggen får under en tid bara heta Hemifrån och hem, tills jag byter igen till det nuvarande namnet Made of stories.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.