Centralafrikanska republiken - samhälle, politik och vardag

Seleka i Berberati – hälsning från Honorine

Jag ska snart iväg men vill skriva detta helt kort. Igår läste jag denna nyhet om att Seleka dödat flera personer i Berberati, en stad i östra Centralafrikanska Republiken där jag själv gått i skolan och där många av er bloggläsare har bott.

Nu på morgonen ringde jag Honorine i Berberati, som många av er känner (jag låter bli att skriva efternamnet så behöver hon inte pekas ut alltför mycket).

Hon bekräftade att flera människor blivit skjutna vid ONAF av Seleka efter att ha protesterat mot deras framfart i stan. Protesten ska tydligen ha utlösts av att Berberatis “maire” tog parti för Seleka. Honorine visste inte hur många som dödats men trodde att det kunde vara mellan fem och tio, dessutom många skadade. Nu på morgonen hade hon hela familjen samlad hemma hos sig. De var alla rädda eftersom Seleka sagt att idag skulle de gå från dörr till dörr och det skulle “bli värre idag”. När vi pratade var de på väg att gå till kyrkan, de tyckte att de lika gärna kunde gå dit som att sitta hemma och vänta. De hade nästan ingen mat och hon var orolig för att barnen inte skulle orka.

Jag lovade att dela detta med alla jag känner och att vi skulle be för dem. Skänk dem gärna en tanke, och vill ni skicka en hälsning så kan jag förmedla den nästa gång jag ringer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida innehåller kakor (cookies). Genom att klicka på Acceptera godkänner du att kakorna används.